شورای امنیت سازمان ملل روز پنجشنبه با حضور نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان و نماینده دایم افغانستان برای بررسی وضعیت آن كشور تشكیل جلسه داد كه در جریان آن مساله افتتاح دفتر طالبان در قطر و تهدید تروریسم در آن كشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت. نماینده و سفیر دایم افغانستان در سازمان ملل متحد در سخنانی شدیدالحن درباره گشایش دفتر طالبان در قطر تاكید كرد كه تروریسم تهدیدی بزرگ برای افغانستان بوده و دولت این كشور فعالیت دفتر طالبان در دوحه را به عنوان یك نمایندگی مستقل یا امارت اسلامی نمی پذیرد.
به گزارش انصار به نقل از ایرنا، در این نشست علنی یان كوبیس نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان از ادامه تهدید تروریستی در افغانستان ابراز نگرانی كرد و گفت: بدون تردید نیاز جدی برای ادامه كمك بین المللی به دولت مركزی افغانستان وجود دارد.
نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان بر آمادگی سازمان ملل برای كمك به فرایند گفتگوهای داخلی در افغانستان و بازگرداندان ثبات به آن كشور تاكید كرد.
وی با اشاره به جنجال بر سر موضوع گشایش دفتر طالبان در دوحه قطر ابراز امیدواری كرد كه جدال بر سر این مساله بزودی پشت سرگذاشته شود.
انتقاد شدید نماینده افغانستان در سازمان ملل از گشایش دفتر طالبان در قطر
نماینده و سفیر دایم افغانستان در سازمان ملل متحد نیز در سخنانی شدیدالحن درباره گشایش دفتر طالبان در قطر تاكید كرد كه تروریسم تهدیدی بزرگ برای افغانستان بوده و دولت این كشور فعالیت دفتر طالبان در دوحه را به عنوان یك نمایندگی مستقل یا امارت اسلامی نمی پذیرد.
ظاهر طنین، نماینده دایم کشور ما در سازمان ملل، روز پنجشنبه طی سخنانی در نشست شورای امنیت درباره افغانستان، با انتقاد از دخالت قطر در امور داخلی كشورما گفت: دفتر طالبان در دوحه نمی تواند نمایندگی یك امارت بوده یا به مركزی برای حمایت از فعالیتهای تروریستی تبدیل شود.
وی افزود: فعالیت این دفتر باید بر اساس قوانین بین المللی باشد؛ اما دو روز پیش دفتر طالبان در دوحه به شكلی باز شد كه در تناقض با اصول ذكر شده در قوانین بین الملل و قطعنامه شورای امنیت بود.
طنین بشدت از بیانیه نماینده طالبان در قطر انتقاد كرد و گفت: در این بیانیه نشانهای از تعهد به صلح در افغانستان به چشم نمی خورد.
نماینده افغانستان تصریح كرد: دولت افغانستان در این شرایط تصمیم گرفته است كه مشاركت در گفتگوهای صلح را متوقف كرده و همزمان از شركت در گفتگوهای امنیتی با دولت امریكا كنار بكشد.
وی تاكید كرد افغانستان از كشورهای دیگر انتظار دارد كه اقدامی بر خلاف استقلال و تمامیت ارضی این كشور انجام ندهند.
طنین افزود: اسلام آباد به هیچ وجه چیزی به نام امارت طالبان را به رسمیت نمی شناسد و بالا بردن این تابلو در نمایندگی طالبان در دوحه یادآور دوران سیاه و خونین گذشته است.
نماینده افغانستان در سازمان ملل همچنین از پاكستان خواست نقش سازندهای در افغانستان ایفا كرده و افزود: برخی عناصر در پاكستان هنوز از تروریزم به عنوان ابزاری در سیاست خارجی بهره برداری میكنند.
حمله به شهروندان افغان به هربهانهای محکوم است
جمهوری اسلامی ایران نیز در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد با موضوع افغانستان، حمله به شهروندان غیر نظامی کشور را با هر عذر و بهانه و از سوی هرکس، محکوم و بر ضرورت توقف فوری آن تاکید کرد.
سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در این نشست گفت: افغانستان در مقطع حساس و مهمی به علت خروج نیروهای بین المللی قرار گرفته است که کشورهای منطقه باید نقش خود را در ارتقای توسعه سیاسی و اقتصادی این کشور ایفا کنند.
دهقانی در عین حال نقش آفرینی سازمان ملل متحد را بعد از خروج نیروهای نظامی بین المللی در سال 2014 میلادی بسیار مهم خواند.
وی امنیت و ثبات بلند مدت در افغانستان را تامین کننده منافع حیاتی جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: چشم انداز افغانستان با ثبات و شکوفا در اقتصاد، شرایط ایده آلی برای ایران و منطقه محسوب میشود.
دهقانی افزود: جمهوری اسلامی ایران از راه کارهای منطقهای از جمله روند استانبول درباره امنیت و همکاری منطقهای در ایجاد افغانستانی امن و با ثبات حمایت میکند.
سفیر و معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد با اشاره به همکاریهای تهران و کابل در زمینه مسائل دوجانبه، اجرای کامل توافق نامهها بویژه در زمینه تقویت و تسریع بازگشت امن و پایدار آوارگان کشور را خواستار شد.
غلامحسین دهقانی به استقبال جمهوری اسلامی ایران از خروج نیروهای نظامی بین المللی از افغانستان اشاره و تاکید کرد: مایلیم روند خروج نیروهای نظامی از افغانستان تکمیل شود.
وی همچنین با ابراز نگرانی از افزایش آمار کشته و مجروحان درگیریهای افغانستان گفت: بخشی از این تلفات ناشی از عملیات نیروهای بین المللی است و از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران، حمله به شهروندان غیر نظامی افغان با هر عذر و بهانه و از سوی هرکس، محکوم است و باید متوقف شود.
سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد با ابراز نگرانی از افزایش کشت خشخاش و تولید تریاک در افغانستان گفت: از آنجا که گسترش افراط گرایی از نتایج کشت و قاچاق مواد مخدر است، تعهد و همکاری مقامات افغانستان و جامعه بین المللی میتواند خطر کشت و قاچاق مواد مخدر و در نتیجه گسترش افراط گرایی را محدود کند.
تاکید چین بر اهمیت شرایط امنیتی پایدار در افغانستان برای فرایند انتقال
چین نیز روز پنجشنبه ضمن تأکید بر اهمیت شرایط امنیتی پایدار برای فرایند انتقال در افغانستان، از همه طرفها خواست از غیرنظامیان محافظت کنند.
وانگ مین، معاون نماینده دایم چین در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره شرایط افغانستان گفت شرایط امنیتی پایدار در افغانستان موجب میشود فرایند انتقال در این کشور به آرامی صورت پذیرد.
وی از همه طرفها در افغانستان خواست به منظور تحقق مسئولیتهایشان برای محافظت از غیرنظامیان، به حقوق بشر بین الملل و دیگر حقوق بین المللی پایبند باشند.
این دیپلمات چینی خاطرنشان کرد چین همواره از آشتی ملی و صلح در افغانستان حمایت میکند. این آشتی ملی باید از سوی دولت و همه مردم افغانستان صورت گیرد.
وی همچنین خواستار تعهد جامعه بین الملل برای کمک به افغانستان و تقویت ظرفیتهای توسعه شد.
وانگ مین افزود: ( موفقیت انتخابات 2014 به منزله تقویت ثبات و بازسازی این کشور است و امیدواریم مردم افغانستان به گفتگو و رایزنیها ادامه دهند تا اختلافاتشان حل و انتخابات با موفقیت برگزار شود.)
شایان ذکر است که روز چهارشنبه، حامد كرزی- رئیس جمهور کشور، در واكنشی تند به گشایش دفتر طالبان در دوحه اعلام كرده بود كه بر خلاف اظهارات روز قبل وی، نمایندگان دولت افغانستان در مذاكرات با طالبان در دوحه شركت نخواهند كرد.
رئیس جمهوری همچنین با تاكید روی این مسلئه كه در رفتار و گفتار امریكا نسبت به مذاكرات صلح با طالبان تناقض وجود دارد، مذاكرات روی پیمان امنیتی میان كابل و واشنگتن را بحالت تعلیق درآورد.
مراسم گشایش دفتر طالبان در قطر كه روز سه شنبه انجام شد، با برافراشتن پرچم سفید طالبان و تابلوی نمایندگی سیاسی امارت اسلامی طالبان همراه بود كه خشم دولت افغانستان را برانگیخت.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/196